Chateau De Selle Rosé Côtes de Provence, Domaines Ott

329,00 kr.

Château de Selle ligger i Taradeau nær Draguignan i Côtes de Provence i et højtbeliggende område, hvor undergrunden består af 40-50% sten (sandsten, kalk, gips, småsten) samt rødt ler og mergel.

Indhold: 75 cl
Vintype: Rosévin 2020
Vindruer: 25% Cinsault 58% Grenache 7% Mourvedre 10% Syrah
Oprindelsesland: Frankrig
Alkoholvolumen: 14%
  • Personlig kundeservice

  • Levering 1-2 hverdage

  • Fragt fra 29,- Gratis over 499,- lige til døren

  • Fremragende på Trustpilot

Beskrivelse

Et særligt mikroklima i området giver milde vintre og tidligt forår samt somre med mange soltimer. Markerne er indrettede som terrasser, der tillader ensartede dyrkningsforhold på ejendommen og som sikrer gode vandreserver. Vinstokkene dækker ca. halvdelen af ejendommens 140 ha. vinmarker og er i gennemsnittet ca. 25 år gamle og fordeler sig mellem Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault, Syrah og Mourvèdre. Alt dette giver meget aromatiske, komplekse, mineralske og samtidigt meget elegante vine.

Som altid hos Domaines Ott er druerne til denne rosévin håndplukkede og gennemgår en dobbelt selektering, dels når de plukkes, dels når de ankommer til kælderen. Druerne bliver presset ved lavt tryk og gæres derefter i temperaturregulerede tanke. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i nogle få måneder på store, brugte træfade (12-20 hl.).

Druesammensætningen for Rosé fra Château de Selle varierer efter årgang, men består normalt hovedsageligt af Grenache (ca. 58-65%), Cinsault (20-25%), Syrah (7-10%%) og Mourvèdre. I duften finder man friske, frugtrige toner af grape og ferskner. Smagen er kødfuld og let krydret med nuancer af abrikoser og røde kirsebær. Vinens fyldige og friske stil vil passe meget godt med kammuslinger i sauce, røget laks, svine- og kalvekød i lyse saucer samt til fjerkræ. Den bør ikke serveres for kold – 10-12 grader er den optimale temperatur.
I duften finder man friske, frugtrige toner af grape og ferskner. Smagen er kødfuld og let krydret med nuancer af abrikoser og røde kirsebær.Vinens fyldige og friske stil vil passe meget godt med kammuslinger i sauce, røget laks, svine- og kalvekød i lyse saucer samt til fjerkræ. Den bør ikke serveres for kold – 10-12 grader er den optimale temperatur.