Amber Småkager
Virkelig smagsfulde opskrift på småkager fra Summerbird med hakket Amber 36% chokolade, så man får alt det bedste i én og samme kage.
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 125 g brun farin
- 125 g sirup
- 1 tsk. Stødt nellike
- 1 tsk. Stødt kardemomme
- 1 tsk. Stødt kanel
- 1/4 tsk. Salt
- 2 sammenpisket æg
- 300 g mel
- 1 tsk. Natron
- 100 g mandler, hakkede
- 150 g summerbird chokolade, Amber 36%, hakket.
- 1/4 tsk. Salt
Sådan gør du
- 1. Rør smør, brun farin, sirup, nellike, kardemomme, kanel og salt, let og luftigt.
- 2. Tilsæt herefter æggene, lidt ad gangen.
- 3. Rør herefter dejen grundigt igennem. Bland mel og natron og rør dette ind i det luftige smør.
- 4. Tilsæt de hakkede mandler og chokoladen og rør det grundigt ind i dejen.
- 5. Sæt dejen på køl et par timer eller til den har sat sig.
- 6. Kom bagepapir på en bageplade, rul nu små kugler af dejen på ca. 10 - 15 g. Giv hver kugle et jævnt tryk, således de bliver til ca. ½ cm høje
- runde oblater.
- 7. Sørg for at der er mellemrum, da dejen flyder en smule ud.
- 8. Bag kagerne i en forvarmet ovn på 160° C. uden varmluft ca. 12 - 14 min eller til de er gyldne.
- 9. Lad dem afkøle let på bagepladen, løft dem herefter over på en rist og afkøl dem færdig. Opbevares tørt i en lufttæt beholder.