Lakridstrøfler

Er du også vild med trøfler? Få en skøn opskrift på lakridstrøfler med råvarer fra Summerbird. Nemt og lækkert.

Ingredienser

  • 300 g summerbird, lakrids chokolade 36%
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk honning
  • 25 g smør
  • Et lille drys salt
  • Reven skal af 1 økologisk citron
  • 60 g hvid summerbird chokolade, 36%
  • Lakridspulver 

Sådan gør du

  • 1. Skær lakridschokoladen i mindre stykker. Kog fløden op med honning, salt og citron skal.
  • 2. Afkøl fløden let. Tilsæt lakrids chokoladen lidt efter lidt i den varme fløde, under omrøring.
  • 3. Skær smørret i små tern og monter det ind i trøffelmassen.
  • 4. Kom herefter trøffelmassen i en lufttæt beholder og lad den hærde på køl 6 timer.
  • 5. Når trøffelmassen har sat sig, rulles den op i små kugler.
  • 6. Læg disse kugler på et stykke bagepapir og afkøl yderligere en time.
  • 7. Dyb de afkølede trøfler i smeltet hvid chokolade og rul dem i lakridspulver.
  • 8. Opbevar trøflerne på køl.
  • OBS. Husk at den hvide chokolade skal smeltes nænsomt over vandbad.